Mag Stad? Academie / ruimte van West

Mag Stad ruimte van west logo
Amsterdam West heeft de grote ambitie om de koploperspositie op het gebied van burgerparticipatie te versterken en de eerdere ervaringen met Mag Stad? van Twynstra Gudde en social designer Tabo Goudswaard, bieden de kans om gezamenlijk een stap verder te zetten. Samen hebben we de Mag Stad? Academie opgericht. In deze Academie gaan 22 deelnemende ambtenaren aan de slag met 6 projecten om deze gedurende 8 maanden zo ver mogelijk te brengen. Dat doen zij samen met de projectleiders en onder begeleiding van Petra Kerstens, Jaap Warmenhoven en Anne Marth Kuilder van Twynstra Gudde.

In deze academie staan geen alleswetende experts voor de klas die de studenten vertellen hoe het zit en wat zij moeten doen. In tegendeel: de Mag Stad? Academie is onderzoekend, koestert het onvoorspelbare en zorgt er voor dat er net zo veel wordt geleerd van de dingen die niet goed gaan als van de zaken die slagen. De deelnemers aan deze academie zijn na het doorlopen van het traject participatieexperts. Een Mag Stad?-academicus is iemand die kennis, ervaring en creativiteit weet aan te boren en te verbinden. Hij/zij weet hoe intuïtie en energie niet in de weg gezeten hoeven te worden door de regels. Hij/zij is in staat kansrijke situaties te herkennen en te benoemen, weet aanpakken te bedenken en kan putten uit een rijk samenwerkingsrepertoire. Een Mag Stad?-expert zet zijn/haar eigenheid nooit uit, maar effectief, rolbewust en flexibel in.

 

 

alle deelnemers in de blue cube

Tijdens de startbijeenkomst van de Mag Stad? Academie stapten alle deelnemers de ‘blue cube’ in, de plek waar we gaan onderzoeken wat er nodig is om van participatie in West een succes te maken.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s