Mag Stad? in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord omgedoopt tot onderzoeksgebied Mag Stad?

welkom3

Gedurende twee maanden is Amsterdam-Noord omgedoopt tot het onderzoeksgebied Mag Stad? Gemarkeerd door het welkomsbord aan de Noordelijke IJ-oever is het stadsdeel met z’n eigenwijze bewoners en met waarschijnlijk de hoogste dichtheid burgerinitiatieven van Nederland, de ultieme plek om onderzoek te doen naar hoe de Nederlandse participatiesamenleving gestalte krijgt.

Op uitnodiging van Kunst in Noord en in opdracht van Stadsdeel Noord deed Studio Goudswaard artistiek onderzoek naar de ruimte die burgers en ambtenaren krijgen om initiatief te nemen. De onderzoeksresultaten werden voorgelegd aan betrokkenen tijdens de afsluitende debatbijeenkomst voor en met bewoners, bestuurders en ambtenaren van het stadsdeel op vrijdag 12 februari 2016 in de raadszaal van het Stadsdeelkantoor.

SONY DSC

Tijdens het debat werd het alledaagse gedrag van bewoners opnieuw bekeken en gepresenteerd als burgerinitiatief en voorgelegd aan ambtenaren en bewoners van het stadsdeel met de vraag: Mag Dat?

actie voeren tegen bomenkap

Tijdens de debatbijeenkomst werd een korte filmdocumentaire getoond worden waarin het werkproces van social designer Tabo Goudswaard gevolgd wordt. Hij is daarin o.m. te gast aan de keukentafel bij de De Damesbende van Buiksloot. Dit gezelschap van gepensioneerde dames trekt er op uit om de buurt scherp in de gaten te houden en eigenhandig orde op zaken te stellen.

Projectdetails en links

Titel kunstproject: Mag Stad? in Amsterdam-Noord.
Kunstenaar: Tabo Goudswaard.
Samenwerking: Is Ook Twynstra Gudde.
Filmteam: Framewerk Fenneke Voorsluis (regie) en Bart Voorsluis (productie/montage)
Organisatie en curator: Kunst in Noord/ Femke Egas.
Duur project: 10 december 2015 – 12 februari 2016
Bijeenkomst vrijdag 12 febr om 15.00 uur in de raadszaal van het Stadsdeelkantoor, Buikslotermeerplein 2000. LET OP: DIT IS EEN GEWIJZIGDE DATUM.
Moderator: Jaap Warmenhoven
Met dank aan de Damesbende van Buiksloot